RSS

Gestionarea numerelor critice — articolul3

Wed, Apr 2, 2014

Practic, prima pagina

Continuam seria celor 3 articole despre numerele critice si aici este al treile. Cash flow.

Cash Flow - Unul dintre aspectele cele mai uimitoare și frustrante de funcționare a restaurantelor este șocul de a fi loviti brusc de un deficit neașteptat de numerar. De multe ori numerarul poate fi suficient pentru o săptămână, pentru ca apoi să se transforme brusc într-un deficit si sa duca la situatii neplacute, la lipsuri, la imprumuturi etc

Numerarul generat sau consumat de afacerea dumneavoastră trebuie să fie privit într-un mod foarte atent in permanenta. Numerarul este în primul rând o problema de “sincronizare” și este in stransa legatura cu la pragul de rentabilitate a vanzarilor (break even sales). Pentru stapanirea acestei situatii trebuie foarte bine inteles si analizat in permanenta acest cash flow — trebuie inteles cand si cum INTRA in afacere numerar din vanzari (sau alte surse) si cand IESE numerar din afacere ca si plati sau alte obligatii.

Pentru a avea succes ca operator independent trebuie sa va asigurati că abilitățile dumneavoastră financiare sunt egale cu abilitățile culinare(oferite) și de management. Fără toate cele trei competențe în tandem nu va oferiti sansa de a fii atat de performant si de rentabil pe cat puteti/pe cat va ofera restaurantul dvs.

P.S. intrucat nu functioneaza abonare automata la articole noi, pentru cei interesati: mail cu “abonare” in subiect la predescu.ng@gmail.com si veti primi instiintare de fiecare data cand se publica ceva.

, ,

Comenteaza si tu